Äntligen!

december 16, 2008

Äntligen står Vi inför en riktig utmaning. De kolsvarta rubrikerna om börskriser, boendekriser, varsel och efterföljande livsöden smetas ut på våra dataskärmar. Och där mitten, i själva epicentrumet, finns HR.

En idag förvisso bråkig samling individer där både den bakåtsträvande personalvetarkoftan och den mycket affärskåta HR konsulten får plats. Men det är nu, just nu, som Vi har chansen att på allvar visa varför våra frågor inte skall komma sist på dagordningen, Varför en sparad krona idag kan kosta 100 imorgon, Varför ekonomichefen kan vara ovetande inkompetent eller Varför kompetensutvecklingens tid är nu!

För ska vi bevisa vår kompetens och vitala position för företagets överlevnad så har det sällan funnits ett bättre tillfälle.

Så, är Du redo?

Vill du ha kvar personalkoftan och snällt foga dig till verksamhetens sparpaket? Fine. Ditt val.

Själv vill jag lära mig av historien och synliggöra för handelspojkarna i de dystra styrelserummen att deras sparpaket, anställningstopp och indragna friskvårdsbidrag inte alltid är framtidens lösning.

Framtiden som väntar bakom den svarta ridån är nämligen en betydligt större utmaning och kräver insatser idag. Demografi, globalisering, miljöfrågor och nya teknik är bara några av de faktorer som kommer ge oss betydligt fler och längre ”sömnlösa” nätter.

Framtidens HR handlar precis som idag till syvende og sidst om effektiva medarbetare som genererar ett substantiellt värde till sin organisation för att säkra dess överlevnad.

Nå, vågar Du axla rollen som verksamhetens räddare?

Lämna en kommentar